Artiestenbureau-band.nl Artikelen Hoe organiseer je een bedrijfsfeest: De beste tips

Hoe organiseer je een bedrijfsfeest: De beste tips

bedrijfsfeest

Het is tijd voor het jaarlijkse bedrijfsfeest! Maar wat ga je organiseren? Hoe ga je het organiseren? En wat met het entertainment? Wij vertellen u hoe. Of het nu gaat om een kerstfeest, een zomerfeest of een winterfeest, met deze eenvoudige tips hebben wij al uw wensen op het gebied van feestplanning op een rijtje gezet.

Wat is er nu leuker dan een feest voor uw bedrijf te organiseren? Wij geven u graag wat tips en ideeën hoe u aan de slag kunt. Het is natuurlijk belangrijk dat alles van begin tot eind vlekkeloos verloopt om iedereen een leuke tijd te bezorgen op het evenement!

Planning

Het plannen van een bedrijfsfeest gaat niet alleen over het eten en drinken! Het is ook essentieel om te plannen hoe je je tijd gaat besteden. Dit kan makkelijker zijn als er taken zijn die verdeeld moeten worden onder de werknemers, maar het hangt allemaal af van het soort evenement waar dit zal plaatsvinden. Van grote bijeenkomsten met honderden of duizenden aanwezigen tot kleinere sociale evenementen waar iedereen elkaar persoonlijk kent (zoals bruiloften). Voor elke soort bijeenkomst raden we echter aan om meer dan één persoon per taak in te zetten zodat iemand niet blijft zitten met opruimen nadat zijn vrienden het verknald hebben 😉

Het noemen van verantwoordelijkheden bij het maken van plannen helpt vaak ook bij het op elkaar afstemmen van teams; weten wiens taak onder welke noemer valt maakt dingen ook eenvoudiger, aangezien de meeste mensen zichzelf al vrij goed kennen.

Wie gaat je Helpen?

Het is ook goed om te kijken wie je kan helpen. Er zijn vaak meer mensen dan je denkt die het leuk zouden vinden om een bedrijfsfeest te organiseren, en het zou geweldig zijn als we allemaal konden delen in de pret! Maar soms is er maar één persoon nodig voor bepaalde klussen of projecten – wat betekent dat ze geen tijd hebben omdat hun bordje al niet groot genoeg is. Als dit klinkt als iets bekends in je eigen werkschema (of gezinsleven), let dan op: dingen “compact” houden maakt het nemen van beslissingen ook makkelijker-vooral omdat iedereen die betrokken is dezelfde doelen & interesses heeft; dus eventuele conflicten tijdens het plannen zullen later ook geen overweldigende factoren worden.

Datum

Het is belangrijk om snel een datum te prikken. Dan kun je die met iedereen delen zodat ze weten wanneer en waar je feest zal plaatsvinden! Het is ook belangrijk voor mij (de gastheer) om vooruit te plannen door ervoor te zorgen dat de locatie. Entertainment/cateraar allemaal van te voren geregeld zijn. Zonder deze dingen zouden we een lege zaal kunnen hebben omdat mensen niet op de hoogte waren van onze plannen zonder ze eerst te waarschuwen:)

Hoeveel gasten komen er?

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te weten te komen wie er zal komen. Er kunnen zich op het laatste moment afzeggingen voordoen, maar je hebt gewoon een goede schatting nodig van het aantal mensen dat komt, zodat je gemakkelijk beslissingen kunt nemen! Maak een schatting van de gasten voor uw bedrijfsfeest en bereid u daarop voor – op deze manier moeten alle systemen zonder veel problemen werken!

Welk Thema past bij je gasten?

Je moet nadenken over het soort feest dat je voor je bedrijf wilt. Je kunt dit doen door anderen te vragen wat ze leuk zouden vinden of of er iets speciaals in gedachten is met een poll op de website, en zelfs feedback krijgen van mensen door middel van mail-in ideeën! Vier een spannende tijd als deel van onze gemeenschap op een willekeurige plaats; of je nu op vakantie gaat of helemaal thuis blijft en samen wat drinkt – het maakt niet te veel uit – wij zorgen ervoor dat iedereen plezier heeft!

Bepaal het budget

Er zijn veel belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je bedrijfsfeest. Een daarvan is het budget – hoeveel heb ik beschikbaar en wat zullen mijn uitgaven zijn? Een ander punt van overweging zijn cateringopties, voedselkeuzes voor de smaakpapillen (en magen!) van de gasten, ideeën voor entertainment die te talrijk zijn om hier op te noemen. Maar houd het simpel met spelletjes zoals Bingo of Monopoly in een ruimte waar mensen kunnen spelen terwijl ze op hun beurt wachten voor één-op-één interacties!

Entertainment

Het is belangrijk om een onvergetelijk bedrijfsfeest te organiseren. Dat kan met de hulp van een zanger, goochelaar of andere act – wat u maar verkiest! Onthoud dat kwaliteit in dit geval altijd beter is dan kwantiteit: een slecht optreden van één persoon zal het plezier (en de reputatie) van alle anderen bederven, dus zorg ervoor dat dit niet gebeurt door alleen goede artiesten in te huren die weten hoe ze een show van topklasse moeten neerzetten.

Sommige mensen hebben gewoon een manier nodig om hun gedachten bezig te houden, en dat is waar spelletjes om de hoek komen kijken. U kunt allerlei leuke activiteiten organiseren, van tafeltennistafels tot minigolfbanen! Dit is geweldig voor zowel u als de andere collega’s die ook zullen genieten van het spelen.

Kies een Thema

Het is altijd goed om een thema voor je feest te hebben, en het kan van alles zijn! Bijvoorbeeld: als de grote verkleeddag niet zo belangrijk is, gebruik deze tijd dan verstandig. Misschien kun je een evenement organiseren waarbij de mensen zich in de jaren zestig voelen door kleren uit die tijd te dragen of spelletjes te spelen zoals blackjack met cash geld in plaats van prijzen (afhankelijk van het soort casino-thema). Wat ze maar willen – zorg er gewoon voor dat iedereen plezier heeft!

Feest op locatie

Er zijn vele manieren om uw bedrijfsfeest te vieren, en u moet voor het juiste entertainment zorgen. U kunt ter plaatse hosten of reserveren voor als het buiten warm is, maar ook voor als het koud is! Mochten terugkerende gasten wat eten wensen na een lange dag dansen dan bieden wij geweldige grub aan die hen tevreden zal laten terwijl ze nog steeds meer plezier in het nachtleven willen. Vraag ons naar onze dinnershows op deze locatie!